Stiati

ca?

In tara noastra, in sec. XIX – XX, tratamentul practic pentru orice boala incepea cu aplicarea lipitorilor. Curios este ca lipitorile erau folosite nu numai in scop medical, ci si in tratamente cosmetice si in alimentatie. E cunoscut cu exactitate, ca inainte de baluri, chiar si reprezentantelor cu sange imparatesc li se aplicau lipitori dupa urechi, ca in consecinta obrajii acestora sa arda de rumeneala dupa o intreaga noapte de dansuri. Imparatul Austriei, August al II-lea, prefera invitatia la cina, acolo unde se serveau carnaciori din lipitori (pe o gasca bine hranita, se aplicau mai multe lipitori, care dupa ce se saturau si cadeau pe tava, erau date la cuptor si se serveau ca si carnaciori crocanti, dietetici).

Suna Acum

0737.573.095

Lipitoarea intre – istorie, legendă, mister si fapte miraculoase

Din punct de vedere istoric ,hirudoterapia poate fi comparata cu insasi istoria stiintei medicale. Cele mai vechi informatii despre tratamentul cu lipitori se refera la egiptul antic (fiind inscriptionate pe templele vechi si mormintele faraonilor). Primul invatat al Greciei Antice care a atras atentia asupra lipitorilor a fost Nicandr din Calofana (200-130 i.e.n.), dar trebuie mentionat ca metoda este inscrisa de nenumarate ori in tratatele lui Hipocrate, Galalen si Avicena. Din sec. al XVI-lea pana in sec. al XVII-lea tratamentul cu lipitori se folosea deosebit de des. In Europa se foloseau intr-atat de mult incat numai Franta in 1850 a cumparat aproximativ 100 de milioane de bucati.

In tara noastra, in sec. XIX – XX, tratamentul practic pentru orice boala incepea cu aplicarea lipitorilor. Curios este ca lipitorile erau folosite nu numai in scop medical, ci si in tratamente cosmetice si in alimentatie. E cunoscut cu exactitate, ca inainte de baluri, chiar si reprezentantelor cu sange imparatesc li se aplicau lipitori dupa urechi, ca in consecinta obrajii acestora sa arda de rumeneala dupa o intreaga noapte de dansuri.

Imparatul Austriei,  August al II-lea, prefera invitatia la cina, acolo unde se serveau carnaciori din lipitori (pe o gasca bine hranita, se aplicau mai multe lipitori, care dupa ce se saturau si cadeau pe tava, erau date la cuptor si se serveau ca si carnaciori crocanti, dietetici).

Astazi abuzul de medicamente chimice a devenit un dezastru care dupa dimensiune si consecinte, poate fi comparat spre exemlu cu schimbarile de clima sau cu poluarea ecologica a aerului, apei si solului. Prin aceasta se explica si faptul ca din ani 1980 in toata lumea se tinde sa creasca interesul catre metodele nemedicamentoase de tratament.

Hirudoterapia sau Tratamentul cu lipitori, ca metoda medicinala straveche si nemeritat uitata, traieste cu adevarat o a doua renastere. Cu toatea acestea este foarte important faptul ca, daca testarile clinice ale noilor preparate  de tratament (medicamente de sinteza ) dureaza de regula cativa ani, atunci efectul curativ al hirudoterapiei este verificat de o experienta de mii de ani. Pacat doar ca dimensiunile incadrarii hirudoterapiei in practica vasta a medicinii merge incet, deoarece necesita o atitudine strict individuala pentru orice pacient. Eficienta metodei este generata si ca actiune locala de fluidizare a circulatiei capilare, care micsoreaza surplusul venos, cat si actiune generala asupra intregului corp.

Este bine cunoscut faptul ca lipitoarea medicinala salveaza de la ranile purulente pana la cele care se vindeca foarte greu, chiar cand celelate solutii ajung a fi fara folos.

Tratamentul cu lipitori este de mult cunoscut ca fiind metoda eficace in cazul oricarui gen de sterilitate (infertilitate) feminina. Dar nu si in ultimul rand a devenit evident ca hirudoterapia are la fel de mult succes si la tratarea sterilitatii masculine (ajuta la restabilirea spermatogenului). Au aparut rezultate clinice care demonstreaza ca dupa cateva sedinte de hirudoterapie se usureaza si micsoreaza considerabil durata reabilitarii in caz de hepatita virala. Exista date cum ca prin metoda hirudoterapiei a fost tratata paralizia vertebrala, care nu se supunea nici unui alt remediu al medicinii clinice. Pacientii care nu puteau merge un timp indelungat, au fost pusi pe picioare dupa un tratament intensiv de hirudoterapie.

Lipitorile sunt eficace atat in tratarea multor boli in parte cat si in imbunatatirea considerabila a starii generale a organismului. Exista date despre regenerarea ovarelor, reechilibrarea ciclului menstrual, absortia tumorilor benigne la femei dupa tratamentul cu lipitori.

In ultimii ani apar din ce in ce mai multe date in legatura cu tratamentul cu lipitori, care se dovedeste a fi eficient in lupta cu epilepsia, patologie care se trateaza cu greu. Sunt cunoscute cazuri cand dupa folosirea lipitorilor eclampsiile (sindrom întâlnit la femeile gravide la sfârșitul sarcinii sau imediat după expulzia fătului și manifestat prin pierderea cunoștinței, crampe, convulsii, comă. Eclampsie puerilă – boală de copii datorată tulburărilor de funcționare a glandei tiroide) au disparut definitiv.

You must be logged in to post a comment.

error: