Stiati

ca?

Folosirea lipitorilor medicinale la afectiunea schimbului de substante duce la lichidarea disfunctiilor schimbului la nivel de tesuturi, eliminand edemele si obturarea vaselor – actionand asupra sistemului de coagulare a sangelui. Efectul terapeutic este obtinut cu ajutorul substantelor ecologic curate de natura curativa. Actiunea benefica este in deosebi accentuata de schimbul de grasimi si glucide. De aceea hirudoterapia este efectiva chiar si in cazul celulitei.

Suna Acum

0737.573.095

Hirudoterapia în tratarea altor patologii

Folosirea lipitorilor medicinale la afectiunea schimbului de substante duce la lichidarea disfunctiilor schimbului la nivel de tesuturi, eliminand edemele si obturarea vaselor – actionand asupra sistemului de coagulare a sangelui. Efectul terapeutic este obtinut cu ajutorul substantelor ecologic curate de natura curativa. Actiunea benefica este in deosebi accentuata de schimbul de grasimi si glucide. De aceea hirudoterapia este efectiva chiar si in cazul celulitei.

Sistemul digestiv – in ultimii 10 ani s-a marit considerabil numarul patologiilor gastrointestinale, in marea majoritate la locuitorii oraselor mari. Cauzele aparitiei patologiilor gastrointestinale sunt diferite: stresul, infectii suferite sau cronice, alimentatie incorecta, dar practic toate se caracterizează prin aspect cronic si sunt insotite de bacterioza intestinala.

Lipitorile sunt eficace avand actiune antiinflamatorie, anestezica si imbunatatind schimbul de substante  in cazul disbacteriozei au si efect antibacterian. Dupa cum se cunoaste sistemul nervos are influenta asupra dezvoltarii patologiei respective. Lipitorile medicinale au actiune benefica generala asupra starii sistemului nervos. De aici şi vine posibilitatea vasta a folosirii hirudoterapiei in cazul patologiilor sistemului digestiv sau a dereglarilor digestive. Indicatii: colite, enterocolita, constipatii cronice, diaree, ulcer stomacal si al duodenului, gastrita, pancreatita, colecistita, dischinezia cailor biliare. La patologiile enumerate mai sus se recomanda tratamentul cu lipitori, nu neaparat ca tratament de baza, dar ca supliment al acestuia.

Patologiile aparatului locomotor – astazi, procentul patologiilor aparatului locomotor creste practic in cazul tuturor categoriilor de varsta, care in mare masura se explica prin cresterea insemnata a traumelor ca rezultat al accidentelor auto sau a fracturilor. Hirudoterapia este eficace în deosebi în cazul artritelor, osteohondrozei, traumelor sau a proceselor post reumatice in tesutul osos si tesutul articulatiilor. Hirudoterapia este mai eficienta daca se face in paralel cu masaj terapeutic.

Patologiile pielii – de cele mai multe ori afectiunile pielii se transforma in forme cronice si greu tratabile din cauza simplului motiv ca de la inceput se recurge la metodele chimice de tratament sau la preparatele hormonale. Insa practica a demonstrat ca acest gen de interventii sunt categoric incorecte. Plus, din contul activizării proceselor de circulatie a sangelui si indeosebi a limfei se imbunatateste eliminarea activa a toxinelor, avand si efect antialergic care are un rol extrem de important in cazul bolilor de piele. Indicatii pentru folosirea hirudoterapiei in cazul patologiilor pielii sunt diverse, cele de baza fiind: psoriaz, eczema, acneea.

O.R.L. patologii – in aceste cazuri un rol important în tratamentul cu lipitori il joacă acele efecte anti-inflamatorii si care elimină edemele, avand si intr-o mare masura efect anestezic. Indicatii de baza: inflamatii sinuzale , frontite si altele). Uneori hirudoterapia da un efect durabil si in cazul nevritelor aparatului auditiv.

Patologii cardio-vasculare – trebuie retinut ca in patologiile cardio-vasculare se atribuie nemijlocit bolilor de inima  de asemeni si patologiilor arteriale, venoase si capilare. Cauza dezvoltarii patologiilor respective este inrautatirea alimentatiei sanguine (ischemie) datorita dereglarilor microcirculatorii ale sangelui in tesuturi si pe peretii vasului. Valoarea folosirii lipitorilor medicinale in cazul patologiilor respective este nepretuita, daca ne amintim de factorii mai devreme enumerati si actiunea acestora asupra organismului. Hirudoterapia este eficace, dand efecte excelente chiar si în cazul patologiei hipertonice, ischemiei cardiace şi insuficientei coronare .


Urologie –  discutia despre importanta profilacticii si tratarii adenomului glandelor prostatei ar fi în plus – astazi fiind fapt bine cunoscut. Hirudoterapia nu poate fi considerata metoda esentiala in cazul adenomului şi prostatitei, dar este demonstrat practic ca in calitate de tratament combinat nu are pret: usureaza procesul de tratament si grabeste semnificativ restabilirea dupa acesta.

You must be logged in to post a comment.

error: