In concluzie

trebuie sa:

"Evitati remediile si medicamentele brevetate. Utilizarea obisnuita a oricarui drog este daunatoare. Medicii mai eminenti sunt acum de acord ca foarte putine medicamente au o valoare curativa reala. Lucrurile esentiale sunt obiceiurile corecte ale vietii." John Harvey Kellogg

Suna Acum

0737.573.095

Evitati remediile si medicamentele brevetate!

 

„Evitati remediile si medicamentele  brevetate. Utilizarea obisnuita  a oricarui drog este daunatoare. Medicii mai eminenti sunt acum de acord ca foarte putine medicamente au o valoare curativa reala. Lucrurile esentiale  sunt obiceiurile corecte ale vietii.”                  

                                               John Harvey Kellogg

 

Aplicarea, monitorizarea lipitorilor si a pacientului cere mult timp si efort. Va rog sa retineti ca hirudoterapia, pare simpla la prima vedere, este, dar destul de sincer, nu este  simpla deloc.  Aceasta procedura terapeutica nu trebuie efectuata fara un hirudoterapeut profesionist.

 Hirudoterapia se bazează pe o abordare individuala a fiecarui  pacient, boala specifica a pacientului, varsta, greutatea sa, starea fizica si mentala si pe multe alte aspecte. Dupa cum am explicat  mai devremea aceste aspecte sunt  analizate de hirudoterapist inainte de inceperea sesiunii. Va rog sa retineti ca toti avem reactii foarte diferite, individuale pentru orice tip de boala aplicam hirudoterapia.

Cu cat varsta bolii este mai mare, cu atat mai mult va dura pentru a se vindeca si sunt necesare mai multe tratamente cu ajutorul hirudoterapiei. Cu toate acestea, terapia nu trebuie executa mai mult de 3 ori pe an. Un tratament de minim 3 pana la 15 sedinte sunt necesare, cu 1, 2, 3, 4, sau 6 zile interval intre fiecare sedinta si trebuie sa fie executat de catre pacient, in timp util, in cazul in care doreste ca  rezultatele sa aiba succes .  La prima sedinta veti fi informat cu privire la toate metodele utilizate, recomandari, indicatii si contraindicatii.

Sangerarea aparuta urma aspiratie lipitorii nu trebuie sa fie impiedicata, datorita faptului ca, creste eficienta terapiei si are un efect de curatare. In plus rana in timpul post-sangerare este complet curatata de germeni. Sangerarea de obicei dureaza pana la 8-14 ore. In timpul zilei de tratament si o zi dupa, pacientul ar trebui sa evite orice activităti fizice grele.

Pacientul  trebui sa fie informat cu privire la usoara pana la intensa senzatie de mancarime, care ar putea aparea sau ar putea sa nu se produca.  Rana mananca in mod normal cateva zile, dar nu trebuie scarpinata deoarece aceasta poate complica vindecare si poate aparea o infectie. Un antihistaminic  poate reduce pruritul si aplicarea unui pachet rece, sau apa rece amestecata cu suc de lamaie, poate reduce durerea sau umflarea.

Hirudoterapia moderna difera de cea veche, deoarece acum nu folosim lipitori salbatice. In loc  folosim lipitori crescute la bio-ferme sau in bio-laboratoare si  in cazul acesta sunt crescute  intr-o carantina severa. In prezent folosim o lipitoare doar o singura data . Acest lucru exclude complet posibilitatea de infectarea unui pacient.

Lipitorile normal transporta paraziti in tractul digestiv, care nu pot supravietui la om si nu prezinta nici o amenintare. 

Endosymbiosis: 

Hirudo medicinalis si Hirudo Verbana au practic o relatie de simbioza obligatorie cu  bacteria Aeromonas hydrophila ( hirudinis Pseudomonas ), singura specie de bacterie care traieste in intestinele sale (Zirpolo 1923; Lehmensick 1941,1942; HORNBOSTEL 1941, busing 1951, 1953; Wilde 1976; Jennings si Van der Lande 1967; Whitlock, O’Hare, 1983).

Aeromonas hydrophila este importanta  in viata lipitorii Hirudo medicinalis din mai multe privinte:

– ea secreta un antibiotic care impiedica dezvoltarea altor bacterii;

– contribuie la enzimele care joaca un rol major in digestia lipitorii;

– contribuie si in productia de vitamine deficitare . (Leech Biologie Volumul II alimentatie, Biologie, Ecologie si Systematics 1985 Roy T. Sawyer).

You must be logged in to post a comment.

error: