Stiati

ca?

O lipitoare este o mini-fabrica farmaceutica creata de natura.

Suna Acum

0737.573.095

Despre lipitori

O lipitoare este o mini-fabrica farmaceutica creata de natura.

Cea mai veche informatie cu privire la utilizarea de lipitori medicinale in procesul de vindecare la persoane se gaseste in Egiptul antic. Fragmentele de pictura aflate pe perete in mormantul (1567-1308 î.Hr.) dinastiei celui de al 18-lea faraon, arata folosirea lipitorilor medicinale in scop terapeutic. In acele vremuri lipitorile medicinale au fost considerate ca panaceu, remediul impotriva tuturor bolilor.

In Orientul Mijlociu marele om de stinta antica si vindecator Abū’Alī al-Husayn ibn’Abd Allāh Ibn Sina a cunoscut de asemenea ca Avicenna a folosit lipitori medicinale si chiar a dedicat un intreg capitol lipitorilor medicinale in cartea sa „Stinta de vindecare”. Sfantul Coran, contine recomandari de a utiliza lipitori medicinale pentru curatarea sangelui lunar. In Roma antică Claudius Galenus, un medic celebru a vindecat oamenii cu lipitori. Lipitorile au fost folosite si in Grecia antica. Numele grecesc a unei lipitori – Hirudinea, este cunoscut chiar si astazi, iar medicina moderna foloseste la terapia cu lipitori cuvantul „HIRUDOTERAPIE”.

Llipitoarea este un pradator foarte special. Lipitorile isi satisfac pasiunea lor pentru sange, intotdeauna in favoarea sanatatii victimelor lor, iar aceasta caracteristica este utilizata in scopuri medicale. Medicul  francez  Poliniere, care a trait in secolul al XIX-lea a spus „Lipitorile sunt un bun imens, de vindecare atunci cand sunt angajate judicios”.

Lipitori medicinale ca specie contin trei subspecii:

Hirudo medicinalis officinalis – culoare verde-inchis, cu sase benzi pe spate, fara  pete, abdomen galben fara pete, inele sunt netede.

Hirudo medicinalis orientalis – mai luminoase decat ceal precedenta, cu benzi portocalii inguste de-a lungul spatelui, acoperite cu pete negre triunghi, abdomenul este negru cu puncte verzi.

Hirudo medicinalis medicinalis – culoare maslinie inchisa cu sase benzi de culoare rosie-galbena pe spate plina de puncte negre, abdomenul este multicolor si inele sunt netede.

Cum funcționează

Este cunoscut faptul ca lipitoarea se lipeste de pielea umana sau animala, acesta musca si suge o cantitate mica de sange, în jurul valorii de 10-15 ml. Lipitoare a fost considerata  un remediu universal, ea fiind utilizata impotriva deceselor de inima, ficat, stomac, ochi, impotriva tuberculozei si multe alte afecțiuni.

Hipocrate, celebrul vindecator, a carui juramant este depus de orice medic dupa absolvire, obisnuia sa spuna:  „Medicul ingrijeste,natura vindeca” . O lipitoare este o parte a naturii, un medic mic, dar destul de puternic.

Mai tarziu a fost descoperit, ca nu numai cantitatea mică de sange care urmează sa fie extrasa te scapa de anumite probleme, dar si de asemenea saliva lipitoarei care intra in corpul uman in timpul hranirii, are caracteristici unice de vindecare. Acesta contine mai mult de 80 de substante bioactive, care sunt un tratament eficace chiar in cazul unor tulburari severe.

Efectul hirudoterapeutic este determinat de glandele salivare ale lipitori. Din glandele salivare ale lipitorii se extrag  mai multe  componente,  printre care cele mai importante substante bioactive cu caracteristici unice ca hirudina sunt: destabilaza, antistazina, decorzina, calina, eglina, si altele.

O lipitoare „simte” boala si selecteaza locatia muscaturi. Influenta substantelor introduse de lipitoare produce, fenomene congestive, care duc la  deplasarea sangelui spre celulele musculare aducand numerosi nutrienti  si o mai bună recuperare a zonei afectate.

O capacitate a lipitori este de a ajuta la revitalizarea si imbunatatirea  proceselor metabolice, si a  utilizarii pe scara larga in cosmetologie. Substanta din saliva lipitorii elimina spasmele vasculare, in timp ce sangerarea  ajuta in eliminarea fenomenelor congestive, accelerand in acelasi timp circulatia sangelui si a sistemului limfatic.

In plus, o lipitoare este ca un „ac viu” producand o  actiune reflexogena puternica , inlocuind cu succes acupunctura. Hirudoterapia restabileste puterea unui organism, imbunatateste starea de spirit, bunastarea, reduce nelinistea, iritabilitatea, ridica capacitatea de munca, competente sexuale si creative, trezeste cele mai bune caracteristici spirituale ( dorinta de viata, energie, iubire de sine si de altii, toleranta etc. ..)

Utilizarea clinica propusa

Hirudoterapia poate fi remediu foarte eficient pentru o varietate de boli:

-In cazul de bolilor de piele (furunculoza, carbunculelor, sclerodermia, caderea parului, eczeme, psoriazis, piodermite, etc.,

-in urologie (boli renale, prostatita cronica-, hiperplaziei benigna de prostata , infertilitate secundara de sex masculin, etc.),

-in cardiologie (boala cardiaca ischemica, hipertonia, atac de cord, ineficienta circulatorie, miocardita),

-pentru trombangeita-obliteranta,

-ulcere trofice,

-in proctologie (hemoroizi),

-boli dentare,

-in cosmetologie (celulita, riduri, ten bolnavicios),

-boli de ochi (glaucom, procese inflamatorii ale ochiului, cheratita),

-in cazul bolilor de ureche, nas, gat (otita, nevrita cohleara acuta, boli ale sinusurilor paranazale, pierderea auzului neurosenzoriala cronica),

-in neurologie (nevrita, pareza),

-in cursul procedurii de autotransplant,

-boli reumatice (reumatismul, artrita reumatoidala, sclerodermie),

-in gastroenterologie (constipatii, colecistita, dischinezie biliară, litiază biliara, colita, pancreatita),

-boli metabolice (obezitate, guta, diateza).

 

You must be logged in to post a comment.

error: