Stiati

ca?

Cel mai bun efect se va obtine cand se va tocmi schema de tratament in mod corect pentru fiecare pacient in parte. Dar oricare metoda ar fi aplicata, efectul terapeutic al hirudoterapiei depinde cel mai mult de locul corect ales pentru aplicarea lipitorilor.

Suna Acum

0737.573.095

Biochimia actiunii secretiei salivei lipitorii medicinale

Prima categorie sunt factori inhibitori, (plasmina tripsina, hemotripsina, elastaza, prostaglandilele si altele). Sa luam de exemplu substanta care intra in componenta secretiei salivei, eglinele. Sunt eficace in tratamentul contra artritei reumatice, gutei, emfizemului pulmonar, blocand (inhiband) acel substante care se formeaza in organismul afectat, in deosebi protezele din serina (elastaza si catensin G). Eglinele formeaza cu aceste substante un complex rezistent care nu acorda actiune distrugatoare asupra organismului (articulatii, plamani, etc).

A doua categorie de factori sunt fermentii, (hialuronidaza, lipaza, destabilaza). Hialuronidaza este un ferment, continut in veninul de sarpe, veninul de albina, paienjeni, extractul testicular barbatesc, in unele bacterii, in general reprezentand factorul de patrundere (un exemplu mai potrivit ar fi procesul de fecundare a ovulului feminin, eliminandu-se hialuronidaza spermatozoidului care dizolva membrana ovulului). Mecanismul tratarii sterilitatii (infertilitatii) prin metoda hirudoterapiei de asemenea depinde de acest ferment.

A treia categorie de factori este actiunea antibacteriana care este esentiala datorita bacteriei Aeronomashydrophilia din canalul urinar al lipitorii medicinale. Si in sfarsit asa numitul complex de destabilaza raspunde pentru distrugerea trombelor si impiedica formarea acestora in viitor. Prin metoda hidrolizei se distrug legaturile fibrinei.

Fiziologia  – schema generala a actiunii asupra organismului  (dupa tipul efectului terapeutic), este urmatoarea: anticoagulanta; trombolitica; anti-ischemica, anti-hipoxidica; hipotensiva; anti edeme; de drenare; de restabilire a microcirculatiei in tesuturi; de descompunerea lipolitica a grasimilor; de refacere (restabilire) a proceselor de transmitere a impulsurilor neuromusculare; generale reflexogene; restabilirea perfuziei peretilor vaselor; antibacteriala; imunostimulatoare; anestezica; ultrasonora; echilibrarea energetica a meridianelor si a chakrelor. 


De retinut urmatoarele: cel mai bun efect se va obtine cand se va tocmi schema de tratament in mod corect pentru fiecare pacient in parte. Dar oricare metoda ar fi aplicata, efectul terapeutic al hirudoterapiei depinde cel mai mult de locul corect ales pentru aplicarea lipitorilor.

 

You must be logged in to post a comment.

error: